Shea Butter, Cilt Onarımı ve Hatta Saçlar İçin Faydaları
Shea yağı nedir?  Kozmetik ve doğal cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir . Tamamen doğal A vitamini ile dolu , yüzde 100 saf, rafine edilmemiş ham shea yağı, lekeler ve kırışıklıklar, hamilelik sırasında çatlakların önlenmesi, kas yorgunluğu, dermatit ve bazı tıbbi problemler için radyasyon tedavisi gibi çok sayıda cilt durumunu iyileştirebilir.

Shea yağı cildiniz için neden iyidir? Butyrospermum parkii olarak da adlandırılan shea yağı son derece nemlendirici ve çok nemlendiricidir. Cilde uygulandığında anında yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar. Ancak shea yağının daha da kanıtlanmış faydaları vardır.

Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi , karite yemiş ve karite yağının ( karite yağı) önemli bir anti-inflamatuar ve anti-tümör teşvik edici bileşik kaynağı oluşturduğunu gösteren bir çalışma yayınladı American Journal of Life Sciences’tan bir başka çalışma, karite yağının kollajen üretimini artırdığını ve bazı önemli yaşlanma karşıtı potansiyeli gösterdiğini iddia ediyor.

Shea Yağı Nedir?

Shea yağı nereden geliyor? Vitellaria paradoxa olarak da adlandırılan shea ağacı Butyrospermum parkii’den gelir . Kutsal bir ağaç olarak kabul edilen shea ağacı, Orta Afrika’ya özgüdür. Shea yağı neyden yapılır? Shea yağı, ağaçta bulunan fındığın dış kabuğu çıkarılarak elde edilir. Kuruyemişler elle ezilir, böylece tereyağında yavaşça kavrulur.

Bu yapıldıktan sonra, yağ asitleri olarak da bilinen yağları ayırmak için tereyağı büyük bir su kabında elle yoğrulur. Bu yağ asitleri, onarıcı özellikleri sağlayan ve onu cilt bakımı ve daha fazlası için en iyi seçeneklerden biri yapan şeydir. Nihai ürünü elde etmek için, shea yağı üstten çıkarılır ve sertleşene kadar soğutulur.

Butyrospermum parkii, yüzyıllardır topikal amaçlar için kullanılmıştır ve bazıları rafine edilmemiş shea yağının Kleopatra ve Sheba Kraliçesi tarafından bile kullanıldığına inanmaktadır! Bugün, cilt ve saç kullanımı için shea yağı son derece popülerdir, bu yüzden onu kozmetik ürünlerde bu kadar yaygın bir bileşen olarak bulacaksınız.

Karite yağı yenilebilir mi? Saf çeşit yenilebilir ve Afrika ülkelerinde genellikle diğer yağlarla birlikte yemek hazırlamada kullanılır. Bazen kakao yağı yerine ham Afrika shea yağı kullanılır, ancak shea yağı ile kakao yağı arasındaki tatları karşılaştırırsanız, bunlar oldukça farklıdır.

Shea Yağı Kompozisyonu

Ham shea yağı, stearik, oleik asitler ve  fayda açısından zengin E vitamini ve A vitamini açısından zengindir . Shea ağacının meyvesinden elde edilen yağ , yaklaşık yüzde 45-50 oleik asit, yüzde 30-41 stearik asit , yüzde 5-9 palmitik içerir. asit ve yüzde 4-5 linoleik asit. En iyi shea yağı, kimyasallar veya koruyucu maddeler eklenmeden soğuk presleme yöntemleriyle elde edilir.

Butyrospermum parkii doku olarak pürüzsüzdür ve oda sıcaklığında sıvılaşmaz; ancak ellerinizde yumuşayarak uygulamayı kolaylaştırır. A ve E vitaminleri içeren üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağı ve kanola yağı gibi diğer bitki kaynaklı lipitlere kıyasla nispeten yüksek miktarda doymuş yağ asitlerine ( MCT yağı gibi ) sahiptir.

Gıda ve İlaç İdaresi, Generally Recognized as Safe (GRAS) olarak onaylanan doğrudan gıda maddeleri listesinde shea nut yağı içerir . Güzellik ürünlerinde daha yaygın olmakla birlikte, shea yağı, çeşitli şekerlemelerde ve kakao yağı yerine çikolatada da bulunur. “

Sağlık yararları

1. Anti-inflamatuar Cilt Nemlendirici

Yüz ve vücut nemlendirmesi için shea yağı, bu doğal bileşenin en çok kullanılan kullanım alanlarından biridir. Çok fazla cilt bakım ürünü sağlıksız sentetik bileşenler içerir. Buna karşılık, Butyrospermum parkii, inanılmaz bir cilt bakım maddesi görevi gören doğal bir bileşendir.

Ayrıca antiinflamatuardır! T yayınlanan bir çalışma, o Dergisi Oleo Bilim ve Shea fındık ve Shea yağı (shea yağı) yardım inflamasyonu azaltmak için bu raporları. Ek olarak, hem karite fındık hem de tereyağı, tarçında da bulunan tarçın esterleri adı verilen anti-tümör teşvik edici bileşiklere sahiptir.

Göre Hakikat ise Yaşlanma , shea yağı yılların

dermal bir saç kremi işlevi iki katlıdır. Birincisi cilt yüzeyinde bariyer oluşturarak nemin korunmasına ve su kaybının azalmasına yardımcı olur. İkincisi, ciltte pürüzlü lekelerin ve kuru pulların görünümünü de azaltmaya çalışır. Birçoğu, sabunlaştırılamayan yağların içeriğinden dolayı bu bileşeni bir nemlendirici olarak tercih eder – yani, diğer yağlı yağların aksine, güçlü bir alkali varlığında sabuna dönüşmez, böylece nemlendirme yeteneklerini korur.

2. Yaşlanma Karşıtı Özellikler Sağlar

Gözle görülür yaşlanma belirtilerini azaltmak istiyorsanız cildin doğal nem içeriğini korumak yüksek bir önceliktir ve Butyrospermum parkii mükemmel bir nemlendiricidir.

Ham shea yağı, doku hücresi yenilenmesini ve cildin yumuşamasını teşvik edebilir, bu da ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. American Journal of Life Sciences , karite yağının çeşitli yaşlanma belirtilerini azalttığı 30 gönüllüyü içeren bir klinik çalışma bildirdi . Kuru, hassas veya yaşlanan ciltler için yapılan başka bir klinik çalışmada, 49 gönüllü günde iki kez shea yağı uyguladı ve bunun foto yaşlanmayı önlediğini keşfetti. Pek çok doğal yaşlanma karşıtı yüz ürününde shea yağı bulabilmeniz şaşırtıcı değil.

3. Hem Saç Derisini hem de Saçı Nemlendirir

Saç ve saç derisi sorunları için shea yağı da kullanabilirsiniz. Topikal olarak kullanıldığında, nemi kapatmaya, saç derisini iyileştirmeye, kepeği hafifletmeye ve sert iklimlere karşı genel koruma sağlamaya yardımcı olur – tıpkı hindistancevizi yağının saç için nasıl çalıştığı gibi . Shea yağı veya hindistancevizi yağı cildiniz için daha mı iyi? Her ikisi de mükemmel doğal nemlendiricilerdir ve cildinizde, saç derinizde veya saçınızda bir tane kullanabilirsiniz, sağlığınızı ve görünümünüzü iyileştirir.

Karite yağını yumuşatmak için hafifçe ısıtın ve saçınıza ve saç derinize iyice sürün. En iyi sonuçlar için 20-30 dakika bekletin. Ardından durulayın, şampuanlayın ve normal şekilde bakım yapın. Saç ve saç derisi için nemlendirici shea yağı faydalarına ek olarak, tereyağı şekillendirme sırasında sadece köklere uygulandığında hacim de sağlayabilir.

4. Rüzgar yanığı, güneş yanığı ve kış kuru cildi rahatlatır.

Ham shea yağı, kaşıntılı kış cildini gidermeye yardımcı olmak için mükemmeldir. Nemlendirici özelliği cildin derinliklerine nüfuz ederek rüzgar yanmasını önlerken daha fazla nemlendirme sağlar. Çatlak ve kuru topuklar, eller, sert dirsekler ve dizler için mükemmeldir.

Shea yağı  çok daha sağlıklı ve besleyici bir seçimdir çünkü güneş kremlerinin çoğu cilde nüfuz eden ve vücudumuza giren zararlı kimyasallarla doludur. Bu güneş koruyucunun SPF’si sadece yaklaşık 6 iken, daha doğal bir şekilde biraz koruma sağlayabilir ve makyajın altında mükemmeldir. Gerçekten bir shea yağı nemlendiricisi ve güneş kremi bir arada! Butyrospermum parkii, güneş yanığı alırsanız uygulamak için harikadır. 

5. Çatlakları Azaltabilir

Çatlaklardan nasıl kurtulursunuz? Birçoğu, Retin-A ve lazer tedavilerinin çatlakları azaltmanın tek yolu olduğuna inanırken, ham shea yağı doğal A vitamini içeriğiyle yardımcı olabilir . Şaşırtıcı iyileştirici özellikleri ve nemlendirici nitelikleri nedeniyle, shea yağı muhtemelen çatlakların ve diğer yara izlerinin görünümünü azaltabilir. Bazı insanlar cildi yumuşatarak ve yumuşatarak doğal olarak selülit görünümünü iyileştirmek için de kullanırlar.

6. Bebeklerde Pişik Önlenir

Shea yağı,  maya ile savaşmaya yardımcı olabilecek antienflamatuvar ve antifungal özelliklerinden dolayı bebeğiniz için harika bir pişik merhemidir  . Ham shea yağı, gelişmiş kolajen üretimi sağlarken hücre yenilenmesini teşvik ederek kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Hem hücre yenilenmesi hem de kollajen üretimi, çocuk bezi döküntülerini hızla iyileştirmek için önemlidir. Çoğu çocuk, rafta bulunan çok sayıda ürün sayesinde çok sayıda kimyasala maruz kaldığından, bu kimyasallardan kaçınmanıza yardımcı olmak ve bebeğiniz için rahatlık ve hızlı iyileşme sağlamak için mükemmel bir DIY pişik çözümüdür.

Kullanımlar

Karite yağını yüzünüzde, saçınızda ve hatta bir sonraki yemeğinizde nasıl kullanacağınızı merak ediyor musunuz? Tariflerde süt yağı veya zeytinyağı yerine aslında shea yağı kullanabilirsiniz. Kendi cilt bakım ürünlerinizi evde yapmak çok kolay. Ham shea yağı, günlük kullanım için yeterince yumuşaktır ve  yüz kremlerinden vücut losyonlarına, dudak balsamlarına ve hatta tıraş kremlerine kadar birçok kullanım için mükemmeldir.

Bu harika shea yağı tarifleri, bu doğal bileşenin nasıl kullanılacağına dair size birçok fikir verecektir. Bu potansiyel shea yağı kullanımlarına göz atın:

1.  Vücut Yağı Losyonu

2.  Çatlaklar İçin Shea Yağı Kremi

3.  Lavanta Nane Shea Yağı Dudak Balsamı

4. Böcek Isırığı Cilt Yatıştırıcı

5. Bal Bitkisi Vücut Barı

6.  Frankincense Myrrh Losyonu

7. DIY Shea Yağı Bebek Losyonu

8. Doğal Tıraş Kremi

9. Lavanta, Nane ve Buhur Shea Yağı Nemlendirici

10.  DIY Yağsız Karite Yağı Losyonu Tarifi

11. Çırpılmış Shea Yağı Tarifi

12. Shea Vücut Yağı Tarifi

13.  Çırpılmış Limon Tuz Ovması

14.  Yağlı Ciltler için DIY Nemlendirici (akne için karite yağı kullanmanın potansiyel bir yolu)

15. Lavanta ve Shea Yağı Topuk Balsamı

16.  Ev Yapımı Ultra Nemlendirici Losyon 

17. Frankincense ve Shea Butter İçeren Ev Yapımı Göz Kremi

18. Shea Yağı Vücut Ovması

19.  Ev Yapımı El Kremi Tarifi 

20. DIY Ayak Balsamı

Ürün Soruları

Shea Yağı Çeşitleri

En fazla faydayı elde etmek için yalnızca yüksek kaliteli, birinci sınıf ham saf shea yağı satın almak önemlidir. Amerikan Shea Yağı Enstitüsü , shea yağının, mutfak dolabınızda bulduğunuz aynı tarçınla yakından ilişkili bir madde olan anti-inflamatuar bir ajan olan tarçın asidi içerdiğini belirtiyor. Shea yağı ne kadar az safsa, o kadar az tarçın asidi bulunur; bu nedenle shea yağının faydaları büyük ölçüde azalır.

Bej rengi ve ceviz aroması olan rafine edilmemiş shea yağı arandı. Rafine shea yağı kimyasal olarak değiştirilir, bu da doğal olarak iyi özelliklerinin çoğunu ortadan kaldırır ve aynı zamanda beyaz renkte olmasını sağlar. Ayrıca, birçok shea yağı, sentetik kokular gibi katkı maddelerine sahiptir ve bu sağlıksız katkı maddeleri, faydaları büyük ölçüde azaltabilir.

Nereden Alınır

Shea yağı nereden alınır merak mı ediyorsunuz? Saf, organik shea yağını yerel sağlıklı gıda mağazasında veya çevrimiçi olarak kolayca bulabilirsiniz.  En iyi kaliteyi elde etmek için her zaman ham / rafine edilmemiş ve organik ürünler arayın. Yüz ve vücut bakım ürünlerinde shea yağı arayabilirsin. Ayrıca shea yağı sabunu ve vücut şampuanı da var.

Nasıl Saklanır

Shea yağınızı daima ısı ve ışıktan uzak tutun. Rafine edilmemiş shea yağınız varsa, genellikle bunu hava geçirmez bir kapta serin ve kuru bir yerde saklamanız önerilir. Yararlı özellikleri zamanla azalabileceğinden, shea yağının tohumdan çıkarıldıktan sonraki 18 ay içinde kullanılması önerilir.  

Soğuk aylarda, tereyağının daha sert olacağını ve sıcak aylarda daha yumuşak olacağını fark edeceksiniz ki bu her ikisi de normaldir.

Shea Yağı Kullanımının Önlemleri ve Olası Yan Etkileri

Shea yağı genellikle güvenli ve etkili bir doğal nemlendirici olarak kabul edilir. S ome insanlar ağaç fındık alerjisi olan ve bu içerebilir  Shea ağacından fındık . Bununla birlikte, ağaçtan gelen tereyağına karşı iyi belgelenmiş bir alerjik reaksiyon yoktur. Gelen gıda miktarları , genellikle de güvenli olarak kabul edilir. 

Son düşünceler

  • Shea yağı (Butyrospermum parkii), Orta Afrika’ya özgü shea ağacından gelir.
  • Kozmetik ürünlerde yaygın olarak bulunan çok popüler bir doğal nemlendirici ajandır.
  • Saf butyrospermum parkii ayrıca yiyeceklerde de kullanılır ve tariflerde diğer yağlar veya tereyağı ile ikame edilebilir.
  • Rafine edilmemiş ve organik Butyrospermum parkii’yi yerel sağlık mağazanızda veya çevrimiçi olarak bulabilir ve burada verilenler gibi DIY cilt bakımı tariflerinde kullanabilirsiniz.
  • Butyrospermum parkii, cildi nemlendirme ve hatta kolajen üretimini teşvik etme kabiliyeti ile bilinir, bu da onu doğal güzellik ürünleri satın alsanız da kendiniz yapsanız da doğal bir yaşlanma karşıtı bileşen için mükemmel bir seçim haline getirir.

Leave a Reply