Harika Bir Saç, Cilt ve Sağlık İçin Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır

Tatlı badem yağı kullanmanın birçok sağlık ve güzellik faydası binlerce yıldır bilinmekte ve sağlıklı bir cilt, saç ve yüzü desteklemek için kullanılmaktadır. Aslında tatlı badem yağı, Orta Doğu ve Güney Asya’da tıpta yüzyıllardır kullanılmaktadır ve aynı zamanda Geleneksel Çin Tıbbının (TCM) bir parçasıdır. Ancak, bilimsel araştırmalar bu sağlık yararlarından bazılarını ancak nispeten yakın zamanda destekledi. İyi haber şu ki, tatlı badem yağının tadını çıkarmanın birçok yolu var.

Tatlı Badem Yağı Nedir?

İki çeşit badem vardır:

  • Süpermarketlerimizden alabileceğimiz tatlı evcil badem
  • Acı, yabani badem.

Tatlı badem yağının birçok antioksidan özelliği vardır ve birçok sağlık yararı olan E vitamini açısından zengindir . Aynı zamanda etkili kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için önemli olan K vitamini içerir. Buna ek olarak , kalbe birçok faydası olduğu bilinen tekli doymamış yağ asitleri için de iyi bir kaynaktır 1 .

İlan

Tatlı badem cevizi, ekstrakte edilen yaklaşık% 50 yağ içerir ve hem içeride hem de dışarıda kullanılabilir.

Tatlı Badem Yağı ile Acı Badem Yağı Arasındaki Fark

Tatlı badem yağı ve acı badem yağı karıştırılmamalıdır. Acı bademler ve bunlardan elde edilen yağ oldukça zehirlidir ve tüketildiğinde ölümcül olabilir. Acı badem yağı ciltte güvenle kullanılabilse de yutulması halinde zararlı etkileri nedeniyle ondan uzak durulması en doğrusudur.

Öte yandan, tatlı badem yağı, mağazada satın aldığınız ve yemek pişirmek, fırınlamak ve şekerlemelerde kullanılan aynı bademlerden gelir.

Tatlı Badem Yağının Kullanım Alanları

Tatlı badem yağını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Örneğin yemek hazırlarken lezzetli bir salata sosu için zeytinyağı yerine kullanabilir veya haricen saçınız ve cildiniz için kullanılabilir.

Rahatlatıcı bir ovma için doğrudan cilde ve saç derisine masaj yapabilir veya temizleyici bir yüz peelingi yapmak için diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz.

Tatlı badem yağını kullanmanın birçok yolu şunlardır:

Yüzünüz ve Cildiniz İçin Tatlı Badem Yağı

Cildinizi beslemek ve nemlendirmek için tatlı badem yağı

Tatlı badem yağı, hem antioksidan hem de besleyici olan E vitamini açısından zengin olduğu için yüzünüz ve cildiniz için harikadır.

Aslında, çoğu cilt bakım ürünü, ürünlerinin E vitamini içerdiğinin reklamını yapmaktadır. Badem yağı geleneksel olarak masaj terapistleri tarafından bir masaj seansı sırasında cildi nemlendirmek için kullanılmaktadır ve muhtemelen cilt bakımı için en yaygın baz yağdır.

Yağ, doğrudan cilde uygulandığında harika bir nemlendiricidir çünkü gözenekleri tıkamaz ve cilde hızla emilir. Farklı bir koku tercih ediyorsanız, neden en sevdiğiniz uçucu yağlardan birkaç damla eklemeyesiniz?

Bu, günlük cilt bakımı rutininizin bir parçası olarak kullanılabilir. Cilt bakımı için en iyi uçucu yağlar hakkındaki makalemde ve Magical Aromatherapy e-kitabımda daha fazla bilgi bulabilirsiniz .

Yağ aynı zamanda% 100 doğal, hafif ve hipoalerjenik olduğu için bebeğin cildini nemlendirmek için mükemmeldir.

Derin cilt temizleyici

Tatlı badem yağı, cilt gözeneklerini açmada çok etkilidir, bu yüzden onu harika bir cilt temizleyici yapar.

İlan

Aynı zamanda çok hafif bir yağdır ve hassas cilde sahip kişiler tarafından bile kullanılabilir. Makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz – Tek yapmanız gereken bir miktar yağı doğrudan cilde pamuklu bir ped kullanarak masaj yaparak 2 dakika bekletmek. Bundan sonra makyajı temiz bir pamuklu bezle silin.

Haftalık yüz temizleme rutininizin bir parçası olarak, doğal bir yüz peelingi yapmak için biraz tatlı badem yağını ince şekerle karıştırabilirsiniz .

Hasarlı cildi onarın

Badem yağı egzama , UV hasarı ve sivilce gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde çok etkilidir .

Egzama cildi kuru ve kaşındırır ve kabarmaya, ağlamaya veya soyulmaya başlayabilir. Bu yaralar daha sonra enfekte olabilir. Tatlı badem yağının yatıştırıcı antioksidan özellikleri kaşıntıyı hafifletebilir ve cildi iyileştirebilir.

Complementary Therapies in Clinical Practice dergisinde yayınlanan araştırma , badem yağının “anti-enflamatuar, bağışıklık artırıcı ve anti-hepatotoksisite etkileri dahil birçok özelliğe” sahip olduğunu buldu. 2

Cildi beslemek ve egzamanın verdiği rahatsızlığı gidermek için yağı tek başına kullanabilirsiniz. Ancak daha iyi sonuç almak için cilde koruyucu bir tabaka bırakacak olan jojoba yağı ile karıştırabilirsiniz. Badem yağı ile karıştırıldığı için jojoba yağı hassas cilde sahip kişiler tarafından daha iyi tolere edilir. Başka bir fikir, badem yağınıza egzama için birkaç damla uçucu yağ eklemektir .

Tatlı badem yağının temizleme özellikleri de akneye karşı etkilidir ve siyah noktaların akne alevlenmesini önlemeye yardımcı olabilir . Yağ asitleri ayrıca aknenin nedenlerinden biri olan aşırı miktarda sebumun çözülmesine yardımcı olur.

İlan

Yayınlanan Araştırma Kozmetik Dermatoloji Dergisi badem yağı sadece edemez gösterdi zararlı UV radyasyonuna karşı koruma değil aynı zamanda etkileri tersine 3 . Klinik çalışmalarda, fareler normal bir yaz aylarında sahip olduğumuz eşdeğer miktarda güneşe maruz bırakıldı. Badem yağı ile tedavi edilen fareler, korumasız olanlara göre önemli ölçüde daha az cilt hasarı belirtisi gösterdi.

Yaşlanma belirtilerini azaltın

Tatlı badem yağı da kırışıklıkların gözle görülür görünümünü azaltmada etkilidir.

Badem yağının E vitamini ve nemlendirici özellikleri ile proteinleri ve amino asitleri kolajen üretimini artırır. Bu, cildin daha genç ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Kırışıklıklarla doğal yollardan mücadele etmek için en iyi yağlar hakkında yazımda daha fazla bilgi bulabilirsiniz .

Koyu halkalar ve kabarık gözler için badem yağı

Koyu halkalarınız ve gözleriniz kabarıksa badem yağı size yardımcı olabilir.

Gece yatmadan önce göz çevresine birkaç damla badem yağı sürün ve dairesel hareketlerle masaj yapın.

Koyu halkaları ve kabarık gözleri azaltmak için düzenli olarak badem yağı uyguladığınızdan emin olun.

Saçlar için Tatlı Badem Yağı

Tatlı badem yağı saçınız için harikadır. Saçınızı besleyen ve hatta saç uzamasına yardımcı olan magnezyum, vitaminler ve yağ asitleri bakımından zengindir.

Saç büyümesi için tatlı badem yağı

Badem ve badem yağı yüksek miktarda magnezyum içerir. Saç dökülmesinin sebeplerinden biri de vücuttaki magnezyum ve çinko eksikliğidir 4 . Bu nedenle, saç derinize düzenli olarak tatlı badem yağı masaj yaparak saç uzamasını hızlandırabilir ve daha fazla saç dökülmesini önleyebilirsiniz.

İlan

Tatlı badem yağı size parlak saçlar verir

Badem yağındaki vitaminler ve yağ asitleri de saçı beslemeye yardımcı olur . Yani saç derinize ve saçınıza düzenli olarak badem yağı uygulayarak, saçınızı ihtiyacı olan tüm besinlerle beslersiniz. Etkiler, daha az bölünmüş uç ve kıvrımlı daha güçlü, daha parlak saçlardır.

Tatlı Badem Yağının Diğer Sağlık Faydaları

Tatlı badem yağının faydaları sadece cildinizle sınırlı değildir. Sağlıkla ilgili diğer bazı durumların tedavisinde ve hafifletilmesinde etkili olabilir.

Kolesterolü düşürür

Badem ve tatlı badem yağı, sağlıklı bir diyetle birleştirildiğinde kolesterolü düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Beslenme British Journal araştırmalar yapmışlar ve gösterdikleri sadece 2 hafta sonra badem ve diğer kuruyemişler azaltılmış LDL kolesterol (kötü kolesterol) içeren bir diyet 5 . Ayrıca, E vitamininin antioksidan etkilerinin de kalp hastalığı riskini azalttığını gösterdi.

Başka bir çalışma 6 , hem bütün badem hem de badem yağının zararlı kolesterolü (LDL) etkili bir şekilde azalttığını ve kardiyovasküler riski azaltabilecek iyi kolesterolü veya HDL’yi artırdığını gösterdi.

Sindirime yardımcı olur

Tatlı badem yağı, hafif bir müshil etkisi olduğu için kabızlık dahil olmak üzere alt sindirim sistemindeki sindirim sorunlarına yardımcı olmak için bir halk tedavisi olarak kullanılır .

Bir kişi kabızlık çekiyorsa, 2 yemek kaşığı tatlı badem yağı doğal bir müshil görevi görecek ve gerekli rahatlamayı sağlayacaktır.

Diyetinize Tatlı Badem Yağı Nasıl Dahil Edilir

Şimdi iyi dengelenmiş besleyici bir diyete tatlı badem yağı dahil etmek istiyorsanız, o zaman bunu yapmak çok kolaydır.

Soğuk preslenmiş badem yağı ( bunun gibi ‘gıda sınıfı’ olarak etiketlenir ) düşük bir duman noktasına (yağın zarar görmeye başladığı sıcaklık) sahiptir, bu nedenle yüksek ısı gerektiren yemekleri pişirmek için ideal değildir, ancak tatlı badem ekleyebilirsiniz. salata soslarına, turşulara ve hatta smoothie’lere yağ.

Tüm yağlarda olduğu gibi, yemek kaşığı başına yaklaşık 120 kalori içerdiği için ölçülü olarak tüketilmelidir.

Tatlı Badem Yağı Nereden Alınır

Tatlı badem yağı (gibi organik badem yağı tercih çevrimiçi satın alınabilir bu bir ) ya da birçok büyük süpermarketler bulunabilir. Unutmayın sadece tatlı badem yağı tüketilmeli, acı badem yağı asla tüketilmemelidir.

Diğer ilgili makalelerimi okuyun:
1. Kuşburnu Yağı Yüzünüz, Cildiniz ve Saçınız İçin Nasıl Kullanılır
2. Cildinize, Saçınıza ve Sağlığınıza Fayda Sağlamak İçin E Vitamini Nasıl Kullanılır
3. Argan Yağı Güzel Saç ve Cilt İçin Nasıl Kullanılır

Leave a Reply